vacatures

Vacature Schoolleider Amsterdam West

Per direct zoekt Vrije School Amsterdam West een schoolleider voor 0,4 fte (2 dagen met groeimogelijkheid)
Klik hier om de vacature in zijn geheel te lezen.

mededelingen

Onze leerlingen kunnen nu ook oefenen met Oefenweb.

Op onze school, na overleg van IB en leerkracht, kunnen leerlingen oefenen met de online oefenprogramma’s van Oefenweb, in Rekentuin en Taalzee. Dankzij nieuwe technologie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, oefent ieder kind automatisch op zijn of haar eigen niveau. Zonder dat hier toetsen voor nodig zijn of dat een leerkracht een kind hoeft in te schalen. Het zijn leuke en afwisselende oefeningen naast het periode onderwijs en de oefenuren voor thuis en soms ook op school.

Gratis thuis oefenen.

Wanneer leerkracht en IB en ouders dit hebben afgesproken krijgt de leerling van de leerkracht voor de programma’s persoonlijke inloggegevens. Hiermee kan hij of zij thuis ook verder oefenen met rekenen en/of taal.

De oefenprogramma’s voor rekenen en taal gaan uit van wat onze leerlingen kunnen en groeien vanzelf met ze mee. Met als gevolg dat elk kind uitgedaagd wordt en succes ervaart, wat motiveert. Hun groeikaart biedt ze inzicht in hun eigen leerontwikkeling en waar ze nog kunnen groeien.

Inzichten uit de wetenschap voor eerlijke kansen voor elk kind.

Oefenweb is in 2009 opgericht door de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels maken zo’n 2000 scholen gebruik van de adaptieve oefenprogramma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs. De opgaven gaan van zeer makkelijk tot aan hele moeilijke opgaven die zelfs volwassenen nog lastig vinden. Zo krijgt elk kind kans te groeien met de juiste oefeningen die zijn afgestemd op zijn of haar kunnen, los van de leeftijd die ze hebben of de groep waar ze in zitten.

Meer informatie over Oefenweb vindt u op www.oefenweb.nl